Így nyisd ki újra az elmédet és kikerülj a negatív érzelmek okozta összeszűkült tudatállapotból!

Pozitív fókusz Deák pérmium Képek

Ha most azt gondolod, hogy ez hogy jön ide, akkor számodra biztosan sokat fog segíteni ez a cikk az elkövetkező időkben!

Olvasási idő: 5 perc

Egy rövid sztorival kezdek, mikor elkezdtem Pongor Juhász Attilához járni marketinget tanulni, minden egyes alkalommal ahányszor találkoztunk, mindig azzal kezdtünk, hogy beállítottuk a pozitív fókuszt és csak ezután indultak el a feladatok kidolgozása, webinárok, tanítások, master mindolások, egyszóval minden. Kezdetben én sem értettem, hogy ennek mi a fene keresnivalója van itt, hiszen én már az első perctől kezdve bele akartam vágni a tanulásba, ötletelésbe.

Azóta nagyon hálás vagyok neki, hogy ezt megtanultam, mert már azelőtt is használtam a pozitív szemlétet a magánéletben, ilyen formában nem gondoltam az alkalmazását.

 

A jelenlegi helyzetben, számtalan sok negatív információ ér bennünket akárhányszor csak találkozunk valakivel, felmegyünk a közösségi csatornákra, hírportálokra. Ezek a negatív dolgok egy dolgot csinálnak velünk: elkezdik megerősíteni bennünk a negatív hangulatot, beszűkíti az elménket, és depresszív hangulatba kerülünk, ha csak nem tanuljuk meg már korábban kezelni ezeket.

Ilyen tudatállapotban sajnos nem vagyunk képesek átgondolt, tudatos döntéseket hozni, nemhogy kreatívan gondolkodni, tervezni, megoldást találni a problémákra, kezelni azt a krízis helyzetet, amiben jelenleg vagyunk, ugyanis ez teljesen blokkolja a kreatív agyunkat. A krízis legnagyobb részt az elménkben van mindaddig, míg el nem kezdjük lecserélni a gondolatainkat olyas valamire, ami pozitív töltetű, de minimum semleges.

Ha sikerül kikerülni ebből az állapotból – akár átmenetileg is -, észre fogod venni, hogy olyan ötletek jutnak eszedbe, ami eddig nem is merült fel benned, és újra el tudsz kezdeni gondolkozni, ötletelni, kreatívkodni. Valójában amikor megbénít a tehetetlenség érzése, az azért is van, mert nem tudjuk megnyugtatni magunkat egy tervvel, amiben képesek vagyunk hinni.

Amire koncentrálsz, az erősödik benned!

Ha észre veszed magadon, hogy mész lefelé a negatív spirálon, akkor a következőket teheted, hogy letedd ezeket az érzéseket:

  • kezdj el nézni olyan vicces filmeket, amiken nagyon jókat szoktál nevetni,
  • kezdj el viccet olvasni,
  • hívd fel egy olyan barátodat, aki pozitivizmusánál, vagy tapasztalatánál fogva ki tud ebből lendíteni,
  • kezdj el meditálni, jógázni,
  • tudatosan tereld el a figyelmedet a negatív gondolataidról,
  • olvass könyvet, hallgass zenét…

Számtalan példát tudnék felsorolni, a lényeg, hogy ez a tevékenység ne legyen káros, és segítségedre legyen.
Tapasztald ki, hogy neked mi működik a legjobban!

 

Ha a pánik hangulata és a szorongás már mérséklődött vagy meg is szűnt, akkor foglald le az elmédet valami olyasmivel, amivel valóban közelebb kerülsz a céljaidhoz, amire van hatásod, és kezdj el tervezni! Amint elkezded látni, hogy mennyi lehetőséged van, hogy elkerüld azt, amitől félsz, meg fogsz nyugodni, akár energizálni is fog, mert végre elkezded látni a fényt az alagút végén és tenni is tudsz érte.

Ezután már csak három dolgod van:

  1. elkezdeni a tervezést,
  2. azt az új szokást kialakítani, rendszerezni amitől képes vagy visszavenni a gyeplőt, ha újra eluralkodik rajtad a pánik hangulata,
  3. kizárni azokat, amik téged könnyen visszavisznek a negatív hangulatba, (hírek olvasása, negatív emberekkel való beszélgetés stb.)
  4.  

Ha el akarsz kezdeni kreatívkodni, ötletelni, akkor is menj végig ezen a folyamaton, hogy visszakapd a gondtalan kreatív szabad elmédet!

Összeállítottam Neked egy rendkívül hatásos és egyszerű gyakorlatot, ami segít neked abban, hogy hogyan állítsd be a pozitív fókuszt újra és újra. Én is ezt gyakorlom évek óta, és rendkívül sokat segít!

Ha a zárt Facebook csoporthoz is jelentkezni szeretnél, jelezd az űrlapon!

Próbáld ki és töltsd le a segédanyagot ingyen!!

267706-P5BWTM-862

Tetszett a cikk? Hasznosnak találtad?

Arra kérlek, hogy juttasd el legalább egy olyan fotós ismerősödnek a cikket, aki hasznát fogja majd venni az általam leírtaknak!

A célom az, hogy a mostani időszakban legalább 1000 magyar fotóst tudjak támogatni az írásaimmal!

Deák Gábor - Deák Prémium képek alapítója

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Iratkozz fel hirlevelünkre, és használd fel az 1.000 Ft-ot már az első vásárlásodkor!

A "tovább" gombra kattintással tudomásul veszed az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓT!
Kérsz egy 1.000 Ft-os Kupont?

Iratkozz fel most, és  használd fel már az első vásárláskor!

[user_registration_form id="2230"]