Miért építs email listát fotósként?

marketing fotósoknak

Ebben a cikkben azt írom le, hogy miért kezdj el építeni email listát, és hogy mit tudsz belőle profitálni!

Olvasási idő: 4 perc

Ha vírus előtti időszakot nézzük, akkor általánosan elmondhatjuk, hogy kicsit minden “magától ment” a jelen állapothoz képest, ugyanis ha jó hírneved volt, a megkeresések szinte maguktól jöttek, bizonyos időközönként kiraktál valamilyen posztot a közösségi médiába, ezzel fenntartva az érdeklődést ami jól működött.

Bő egy évvel ezelőtt elindult az a tendencia a Facebooknál, hogy az organikus elérések (nem fizetett elérés) nagysága 30%-ra esett vissza a korábbi 50-70%-hoz képest, ami most is fenn áll. Ez a tény abszolút nem kedvez most azoknak, akik csak ezeken a felületeken akarják kommunikálni a követőiknek, meglévő ügyfeleikkel, hogy például újra fotózni kezdtek megfelelő intézkedések mellet, vagy most van egy egyedi ajánlata, mert a töredékét fogja csak elérni és nem tudsz velük kommunikálni.

 

Mit tudsz akkor most tenni?

Kezdj el email listát építeni most!

 

Mi az az email lista?

Az email lista alatt azt értem, hogy egy email marketing szoftver segítségével begyűjtöd az érdeklődőid, vevőid alap adatait (email cím, név stb..) valamilyen információért cserébe, hogy a későbbiekben tudj velük kommunikálni ezen szoftver segítségével.

 

Miért fontos email listát építeni?

Story: Vegyünk egy magyar mostani példát szolgáltató iparból. 

Tudod-e hogy miért zárt be a legtöbb étterem (van, aki sajnos végleg) és miért ugrott meg a Netpincérhez csatlakozó éttermek száma hirtelen?
Volt olyan nap, amikor több mint 500 új étteremmel bővült a kínálatuk és nem a házhoz szállítás lehetősége miatt, mert a legtöbb étteremnek van házhoz szállításuk.

Válasz: mert rájöttek, hogy email lista hiányában nem tudják elérni az ügyfeleket, és belátták, hogy ez a Netpincér még ha számol is fel extra jutalékot, ez jelenti a túlélést számukra, mert ők nagyon hatékonyan érik az ügyfeleket, van egy jól felépített rendszerük. Ilyen célt szolgálhat egy jó emaillista is.

Óriási előnye van, ha célzottan tudsz kommunikálni a meglévő ügyfeleiddel, érdeklődőiddel, ugyanis a közösségi csatornán nem érsz el olyan hatékonyan mindenkit, mintha személyesen neki kommunikálnál!

 

Email lista előnyei:

 • Személyes: személyre tudod szabni a tartalmát, név szerint megszólítva tudod kiküldeni a saját postafiókjába az üzeneted.

 • Hasznos célközönség: a listádra valóban olyanok fognak feliratkozni, akik valamilyen szinten már elköteleződtek az irányodba, közösségi médiában levő követőkkel ellentétben.

 • Szegmentálható: könnyen tudsz szegmenseket létrehozni, ahová személyre szabott információkat, ajánlatokat, emlékeztetőket, üdvözléseket küldeni.

 • Újra vásárlások növelése: ha szegmentáltan tudsz küldeni infókat, ajánlatokat, azzal bizony a visszatérő ügyfeleid számát növeled!

   

 • Időt takarít meg: automatizált üzenet küldésekkel jelentősen csökkenteni tudod a kommunikációval eltöltött idődet.

   

 • Pénzt takarít meg: sokkal olcsóbb elérni az listádon lévőket, mintha hirdetnél!

   

 • Információk: fontos információkat juthatsz csupán abból, hogy mit néztek meg, mire reagáltak, mik azok, amik jobban érdeklik, valamint könnyen készíthetsz felméréseket is.

Nézd meg az előző cikkemet amiben arról írtam, hogy hogyan csinálj pénzt, és gondolkozz el rajta!

Te mire használnád a listádat? Miért lenne jó neked?

 

Ha fenti érvek tetszettek, akkor biztos tetszeni fog a letölthető anyag is, amiben arról lesz szó:

 1. Hogyan kezdj neki a listaépítésnek?
 2. Milyen funkciókra tudod használni?
 3. Milyen szoftvert használj?
 4. Milyen elv szerint gyűjtsd a feliratkozókat?
 5. Hogyan írasd fel a meglévő és a leendő ügyfeleidet?

Ha tovább szeretnél fejlődni, szeretettel várlak a Gyorsítósáv fotósoknak nevű Facebook csoportban, amire az alábbi űrlapon keresztül tudsz jelentkezni!

Töltsd le a poszthoz tartozó segédanyagot, amiben jobban kifejtem a pénzszerzés módjait.

Próbáld ki és töltsd le a segédanyagot ingyen!!

267706-P5BWTM-862

Tetszett a cikk? Hasznosnak találtad?

Arra kérlek, hogy juttasd el legalább egy olyan fotós ismerősödnek a cikket, aki hasznát fogja majd venni az általam leírtaknak!

A célom az, hogy a mostani időszakban legalább 1000 magyar fotóst tudjak támogatni az írásaimmal!

Deák Gábor - Deák Prémium képek alapítója

Kérdésed van? Tedd fel itt!

Bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Iratkozz fel hirlevelünkre, és használd fel az 1.000 Ft-ot már az első vásárlásodkor!

A "tovább" gombra kattintással tudomásul veszed az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓT!
Kérsz egy 1.000 Ft-os Kupont?

Iratkozz fel most, és  használd fel már az első vásárláskor!